Logo

Kinnarps levererar hållbara lösningar för kontor och arbetsplatser

Kinnarps är Europas ledande helhetsleverantör av inredningslösningar och arbetsplatsdesign för kontor, skolor och omsorgsmiljöer. Möblerna kännetecknas av hög kvalitet, innovativ design, låg miljöpåverkan och långa livscykler. Företaget har varit familjeägt sedan starten 1942, med tillverkning i Sverige och verksamhet i över 40 länder.

Uppdrag

Rekrytering av medarbetare med kompetens inom sömnad

Internationella Vänner har hjälpt Kinnarps med rekryteringar som har varit knepiga att hitta. Peter Lagerman, ansvarig för Internationella Vänner fyller i:

– Genom vår sektion ’Företagsvänner’ kunde vi hjälpa Kinnarps med rekrytering av medarbetare. Vi har matchat nyanlända ensamkommande som blivit placerade i Skillingaryd, Vaggeryd och Jönköping. De har haft efterfrågad kompetens inom sömnad och har mottagits med öppna armar på Kinnarps. Det har varit lyckosamma rekryteringar för både företag och nyanlända.

För att se hur det har fungerat för Kinnarps att vara företagsvän till Internationella Vänner tog vi oss en pratstund med Maria Roos, HR-generalist på Kinnarps.

Hur fungerar samarbetet med Internationella Vänner?
– Mycket bra!

Vad är det bästa med Internationella Vänner tycker du?
– Att de har hjälpt oss att hitta duktiga medarbetare med rätt kompetens.

IV fokuserar på social hållbarhet, är det något som är viktigt för er på Kinnarps?
– JA. Delaktighet och engagemang är viktiga ord för oss. Att engagera sig i samhället och därigenom vara en del av något större är fundamentalt för oss. Världen blir så mycket trevligare att vara i om alla bidrar med något gott, företagen inte minst.

På vilket sätt bidrar den här typen av rekrytering till ert företag, jämfört med rekrytering den mera traditionella vägen?
– Genom IV finns en ”referens”, någon att lita på. Ett plus är förstås också att vi erbjuds kandidater med efterfrågad kompetens samt hjälp att hitta dem. 

Har du/ni utnyttjat några av de tjänster som IV tillhandahåller för sina medlemmar? 
– Nej, inte ännu. Det har inte funnits tid, dessvärre.

Rekommenderar du andra företag att bli IVs företagsvän? 
– Ja, det känns bra att kunna hjälpa till och göra en insats om behovet och möjligheten finns. Att dessutom få tillgång till duktiga medarbetare är förstås en fördel.

Fler lyckade projekt Internationella Vänner genomfört

Vill du komma i kontakt med oss för att göra ett liknande projekt?

Fredsgatan 25, 331 52 Värnamo  |   info@internationellavanner.se

VÅRA HUVUDPARTNERS: